Aljezur

Het stadje Aljezur bestaat uit twee delen, het oude aan de voet van het door de Moren gestichte kasteel, waarvan na de aardbeving in 1755 nog slechts de achthoekige ruïnes over zijn en beneden aan de rivier het rond de igreja Nova (nieuwe kerk) in de 19e eeuw ontstane nieuwe dorp.
De zee is op 4 km afstand en
in de diversen (Strand)restaurants is er dagelijks verse vis uit zee, klassieke portugese gerechten en plaatselijke lekkernijen, bereid met kruiden uit de buurt. 

Aljezur is een rustig dorp die toch alles biedt voor een welverdiende vakantie:
Banken, markt, supermarkten, winkels, restaurants, bars, etc.

In Aljezur en omgeving kunt u verschillende sporten beoefenen zoals, surf, (sport)vissen, diepzeeduiken, golfen, paragliden, windsurfen, tennis, vliegeren op het strand, wandelen, paardrijden, etc.Aljezur, de westelijkste gemeente van de Algarve, aan Portugals zuidelijkste westkust, ligt in een groot, beschermd natuurgebied: "Costa Vicentina". 

Hier kunt u nog genieten van de rust en de natuur, vol van geur. Zelfs in de kerstijden bloeien rozen, rozemarijn, de mimosa en de eucalptusbomen, om er maar een paar te noemen. 

Herders trekken rond met hun kudden geiten of koeien, tinkelende klokjes om hun hals en dorpsbewoners, die met hun ezeltjes op de weg lopen en je doen denken aan oude tijden. 

Overal over de heuvels en door de dalen zijn heerlijke wandelpaden en paardrijjden kun je overal, vooral over de enorme aantal stranden, waarop amper een mens aan te treffen is. Het ruisen of ook donderen van de branding hoor je voortdurend om je heen en je voelt je als opgenomen in het golvende bruisen van moeder natuur.

 
Bezoek de paginas van Info Algarve en Portugal met informatie in het nederlands over autohuur, consulaat, banken, postkantoren, feestdagen, etc. etc.
Alles over de Algarve en Portugal in algarve.pagina.nl
Aljezur.net (Portugees,Engels,Duits)
- Restaurants
- Bars
- Sportvissen
 

 

Castelo
Opgetrokken op een heuvel die uitkijkt op de kreek, die is bewoond sinds de IJzertijd. Het kasteel is gebouwd tijdens de Moorse periode. De binnenplaats wordt omgeven door hoge muren en versterkte torens. Vanaf de kantelen heeft men een mooi uitzicht op het omliggende platteland.
 
Igreja Matriz
Opgetrokken op het einde van de 18de eeuw. Het interieur telt drie beuken en heeft een indrukwekkend hoofdaltaar. De zijkapellen hebben 17de/18de eeuwse retabelen.
 

Museu Pintor José Cercas
José Cercas, een schilder uit Aljezur. Het toont ook doeken van andere schilders, religieuze kunst en porselein.

 

Igreja da Misericórdia

Igreja de Misericórdia is herbouwd in de 16de eeuw en opnieuw na de grote aarbeving. Ze is recent grondig gerestaureerd, zowel binnen als buiten.